BIOGRAFIA Joan Josep Cardona Ivars

JOAN JOSEP CARDONA IVARS

BIOGRAFIA

1944 – Benissa . (La Marina Alta. País Valencià). Cronista oficial de la vila de Benissa (1971) i Arxiver de la Parròquia de Benissa ( 1989). Regidor de Cultura en la corporació municipal benissera de 1974 a 1977 .

Fundador (1974) de la Biblioteca Pública Municipal i restaurador de la Societat Lírica Musical de Benissa, de la que fou el primer president fundant en la seva presidència l´Escola de Musica de la Societat L.M. de B.. Dins de l’organigrama de la Federació Regional de Societats Musical fou vicepresident i delegat comarcal de les comarques del nord de la demarcació provincial d´Alacant on creà l´Escola de Formació de Dirigents. En la comesa de Cronista oficial  ocupà càrrecs en la junta de govern de l´Associació i creà  el Centre de Cronistes oficials de la Marina Alta .

Fou iniciador del Museu Etnogràfic Municipal (1980) del que fou director fins el tancament dels locals expositors . Creà i estigué al front de les revistes locals “Venilla”, “Benissa” “Benissa. Renaixença”, “Benissa.

Llar parroquial” i de les municipals “Bèrnia” i el Butlletí Oficial de l´Ajuntament així com diverses vegades fou el responsable de la direcció de la revista de festes de la Puríssima Xiqueta.

Començà la seva activitat literària  en l´any 1965 en el setmanari “La Marina” col·laborant després en altres mitjans com ara “La Veu de la Marina” , “Canfali. Marina Alta” i “La Veu del País Valencià”. Redactà entrades per a la “Gran Enciclopedia de la Región Valenciana”, de la “Enciclopedia de orientación turística”, del “Corpus toponímic valencià” i de “La premsa a La Marina Alta”.

Fou membre de l´Instituto de Estudios Alicantinos i soci  fundador de l´Institut d´Estudis Comarcals de la Marina Alta promovent trobades amb l´Institut d´Estudis Ceretans de La Cerdanya . Ha obtingut dues vegades  el premi d´investigació “Premis 25 d´abril, vila de Benissa “ (1982 i 2007).

En l´any 2010 el jurat dels premis Vila de Pedreguer li atorgà el premi d´honor al Mèrit Cultural Vila de Pedreguer.

Fundà en l´any 1997 l´almanac literari “Calendari dels Brillants” del que continua essent el seu director i propietari. Treballà en el món bancari com a cap de sucursal.

Fill Predilecte de Benissa (2020). Soci d´Honor de l´Institut d´Estudis de La Marina Alta (2020) i Cronista Honorari de l’Associació de Cronistes Oficials de l´antic Regne de València (2020).

Adreça postal: Avgda. País Valencià, 234. 03720.BENISSA (Alacant)

Correu electrònic: joanjosepcardonaivars@gmail.com